Talossa tapahtuu

Tulen kirjoittamaan lähiaikoina talon tapahtumista blogia. Blogissa tulen kertomaan nukkejen kuulumisia sekä talon muistakin asukkaista sitä mukaan, kun saan heistä ja heidän liikkeistään enemmän tietoa.

Valitettavasti en ole saanut vielä aikaiseksi tapahtumista omaa blogia, mutta sitä odotellessa kirjoittelen tähän alle yksittäisiä tapahtumia. Viimeisimmät viestit ovat tavallisuudesta poiketen alinna.

——

Tästä päivästä (2.8.2009) sen verran, että meillä kävi vieraita, mamma ja Elli. Elli on Tiibetin spanieli ja tässä hänestä kuva.

Elli oli hieman arka, mutta yritti kuitenkin tehdä tuttavuutta kissojeni kanssa. Kissoista kerron myöhemmin enemmän.

Elliä kiinnosti oikeastaan enemmän keittiöstä löytyneet kissojen ruuat. Annoin Ellille maistiaisiksi yhden kissan raksun, mutta ei se kuitenkaan hänelle kelvannut. Ehkä parempi niin, Ellille olisi voinut tulla paha olo kun ei ole kuitenkaan tottunut sellaisiin ruokiin.

Talossa tapahtuu (17.8.2009 ) taas, kun talo saa pintaansa uuden maalin. Talosta tulee piakkoin vaaleanpunainen, kuten Barbillakin ihan oikeasti on.  Talon maalaustyöt aloitettiin nyt.

1.9.2009 Sain englanninopettajaltani Kaarinalta rasiallisen pieniä nukkekodin kalusteita, jotka ovat hänen lapsuudestaan. Kiitos Kaarina! Laitoin niistä kuvat ”Kalusteita”-sivulle ja kun tässä jossain vaiheessa ehdin, niin sijoitan ne nukkekotiin oikeille paikoilleen.

Kävin tänään (3.9.2009) katsomassa miten maalaustyöt etenevät. Hyvältä näyttää, kohta Sami saa työn tehtyä. Sami aloitti työt Mikon kanssa, mutta nyt Mikko on jo aloittanut koulun ja Sami jatkaa yksin maalausurakkaa.

26.9.2009 Willa IriS näyttää tältä. Talo on saanut värin pintaansa. Vielä pitäisi kunnostaa ikkunat, mutta se jäänee ensi kesään. Toivottavasti ehdin ennen lumen tuloa siivoamaan pihan ja vähän purkamaan pintoja sisältä. Saataisiin samalla kuljetuksella rakennusjätteet pois tontilta.

Tänään vietiin vanhoja kattopeltejä romunkeräyspisteeseen. Onneksi tällainen keräys järjestetään vuosittain kylällä. Pihat pysyvät siistinä ja kylämme kauniina.

Kyläyhdistys oli hankkinut risteykseen myös uuden kyltin. Kyltissä näyttää olevan kuva kaivostornista, kuten Willa IriS:n etusivun taulussakin on. Hyvä juttu, koska se on kylämme ainutlaatuinen maamerkki.

 

30.11.2009 Sulake rikkoutui jostain syystä keittiön sähköistä ja pakastin oli alkanut sulaa. Tuli mansikoiden ja vadelmien kanssa pientä ongelmaa, mutta onneksi käytössä on vielä vanhat marjojen säilöntäkeinot. Ei muuta kuin marjat mukaan ja kaupan kautta kaupunkiin hilloja keittämään. Jääkaappi on nyt hilloja täynnä ja viedään hillot takaisin pakastimeen kun ehditään.

14.11.2009 Käytiin tarkistamassa sähköt ja hakemassa lumikola kaupunkiin. Samalla vietiin puutarhakalusteita Willa IriSiin talvisäilöön. Kaikki näytti olevan kunnossa ja laitteetkin taas toiminnassa.

Samalla reissulla käytiin Salon Radiokirppiksellä kävelemässä, kun selkävaivojen takia pitää kävellä päivittäin. Tein kierroksella hankintoja: ”Barbeja” useamman kappaletta kerralla. Olivat sopivan hintaisia ja sopivat tarkoituksiini. Ajattelin tehdä jouluksi jouluseimen sellaisista vähemmän hyvistä nukeista, joita raaskii maalata ja muutenkin muokata. Kuvassa olevien joukosta löytyi myös yksi vanha Barbie, ainakin takapuolimerkintöjen mukaan.

 

 

 

 

 

19.12.2009 Nukkui pois pitkäaikainen kissaystäväni Remu pitkällisen sairastelun jälkeen. Remu olisi täyttänyt jouluaattona 19 vuotta, jos olisi vaan vielä jaksanut sinnitellä.

Remu ei ollut tämän burma-herran ihan oikea nimi, mutta kutsuimme häntä Remuksi hänen vauhdikkaan elämänsä vuoksi. Remustakin enemmän myöhemmin ihan kuvien kanssa, mutta nyt en pysty käsittelemään aihetta enempää. Suruaika ensin ja sitten tarkemmat muistelut.

23.12.2009 Sain painosta ensimmäisen kirjani. Kuvakirja päiväkirjamerkintoineen kertoo tämän kesän matkasta s/y Marialla Hollannista Suomeen. Matka sekä kirjan tekeminen olivat kokemuksia molemmat.

10.6.2010. Tämä oli jo toinen kerta, kun tänä kesänä leikkasin nurmikkoa. Muuta sitten ei oikeastaan ole tehtykään tämän projektin suhteen. Valitettavasti.

Kuivaakin on, ainakin takapihalla, jopa lupiinit kärsii.  Kuivuus ei ole estänyt kuitenkaan nurmikon kasvua varsinaisella pihalla. Lisäksi lammen ympärillä kasvit voivat hyvin.

 

 

6.10.2010 Talo sai asukkaita lisää, kun kävin hakemassa ostoilmoitukseni pohjalta mallinuken. Todellisuudessa niitä siinä ostamassani kasassa oli neljä nukkea (istuva ja kolme eri asennoissa seisovaa nukkea). Kun olin koonnut nuket, niin heti hahmottui eteeni se miten ne tulevat sitten jatkossa tulemaan esillä talossani. Nuket kaipaavat hieman laittoa ja vaatteet päälleen. Vaatteetkin ovat jo tiedossa. Ne ovat 60- ja 70-luvulta, ihan alkuperäisiä. Nämä ovat nyt sitten isokokoisia ”barbeja”.

 

 

 

 

 

2.6.2011 Pikkuraktorilla ruohonleikkuuta ja muuta puuhaa puutarhassa. Leenan ruohonleikkuri omissa puuhissaan aitauksessa ja meidän taas kärryssä.  –PIKKUTRAKTORI VARASTETTIIN SITTEN  2012 RAISIOSTA KÄRRYINEEN!!!

Viimeisin nukkekotihankinta, Peppin Huvikumpu, takan reunalla odottamassa olohuoneen remontin valmistumista. Siis maalaushommat odottavat kesäloman jälkeen.

 

 

 

 

 

25.8.2011 Mietin neulegraffitien laittoa porraskaiteeseen, mutta se saa kuitenkin hieman aikaa vielä odottaa samoin aidan teko. Oli liian pimeää, kun illalla vihdoin pääsin paikalle. Nurmikkoakin pitäisi leikata ja vähän kukkapenkkejä kitkeä. Töitä siis riittää.

 

 

 

 

Kävin Muurlasta ostamassa vanhoja raanulankoja ja nyt sormet syhyävät jo niiden takia. Tein mallipalan, ja lanka sopii oikein mainiosti tarkoituksiini. Kiitos Matille!!

15.5.2013 Graffitti Turussa 18.5.2013 järjestettävään tapahtumaan on valmiina ja tässä muutama kuva sen eri vaiheista.