Rakennusprojekti 2009

Ostin joitakin viikkoja sitten kirpputorilta Kaarinasta laatikollisen nukkekodin osia tai oikeammin laatikon ja siihen teipatun muovipussillisen osia, josta kuvan mukaan piti syntyä nukkekoti. Nukkekoti oli kokoa 1:24 ja maksoi 3,50 euroa. En ajatellut asiaa sen enempää, kun oli kerran edullinen ja lapussa sanottiin, ettei osiakaan puuttuisi kovin paljoa.

Toin löytöni kotiin ja parin päivän miettimisen jälkeen päätin selvittää, mitä oli tullut ostetuksi. Kaadoin laatikon ja muovipussin sisällön keittiön pöydälle. Osat oli irrotettu levyistä ja suurimmaksi osaksi sellaisia, ettei osissa ollut hiottavaa tai muutakaan esityötä ennen maalausta. Kokosin talon uteliaisuuttani nähdäkseni mitkä osat puuttuivat ja saisiko kasasta syntymään mitään.

Paketista puuttuivat edellisen omistajan kirjaamat osat plus muutama muukin, mutta ei mitään vakavaa. Tosin pitää miettiä nyt mitä alakerran kuistin tilalle rakennan, kun kaiteista puuttui osa ja kaikki yläkerran parveketta kannattelevat pylväät oli katkottu siitä ainoasta kaiteesta, joka oli mukana. Eiköhän tähänkin jotain tule keksittyä.

Täytyy myöntää, että pakkauksen ohjeet eivät olleet kauhean insinöörimäiset (saattaa olla, että paketissa on joskus ollut mukana oikein ohjeetkin, muttei enää), mutta näin tekniikan ihmetätinä tuli talo saatettua läjään muutaman kääntelyn jälkeen.

Taas talo sai odottaa pari päivää inspiraatiota. Purin talon ja aloitin maalaustyöt. Mutta ennen sitä oli täytynyt käydä täydentämässä maalivarastoja. Käytin maalauksessa akryylivärejä, koska kuivuvat suhteellisen nopeasti ja pensselit puhdistuvat vedellä ja LDC-saippualla.

Keittiön pöytä oli oikeasta käytöstään poissa ainakin viikon, kun palat olivat levällään pöydällä maalausta varten ja kuivumassa. Maalasin tai ainakin yritin maalata yhden värin kerrallaan, ettei tarvitsisi pestä pensseliä koko ajan. Aina ei onnistunut, kun joitakin paloja oli hukassa.

Nyt sitten maalaukset on tehty ja talo koottuna, lukuun ottamatta yhtä markiisin osaa kun ei ole vielä riittänyt intoa sen tekemiseen, niin ja tietysti alakerran kuisti on vielä mietinnässä.

Löysin viime perjantaina pari puutarhatonttua pihalle Salosta kirpparilta. Siis pihakin pitää tehdä tähän taloon. Kalusteitakin vähän on tullut kokeiltua huoneisiin, mutta en tiedä jäävätkö paikoilleen kun eivät tunnu oikein sopivilta tähän. Pitää varmaan tehdä joitakin kalusteita ainakin itse ja joitakin varmaan löytyy kirpputoreilta tulevaisuudessa.